PARTITION WALLS

OBLIVION

Creating voids for areas of non-work places, we are faced with the archaic settlement of a communal place…

A theme in quest for the creative place; via cutting out big holes, one can create voids in the office plan which seems impossible in the overclogged layouts of our present time. Creating voids for areas of non-work places, we are faced with the archaic settlement of a communal place…

Oblivion is conceived as a very basic geometry, the conical shape provides many structural advantages apart from an aesthetic statement. All the vertical posts and brackets that are holding the horizontal surfaces, are pointing to the central point of the structure.

Therefore, all the vertical surfaces support the horizontal ones and vice versa. Thus, we can have all the shelves, desktops, seating units, etc, without the use of any leg supports. This provides a great freedom in practical use as well as a visual lightness to the design, where all horizontal surfaces are floating freely without a distruption of a column.

Each unit is constructed in several steps decided together with the architect and the customer. The first step is the floor diameter, the second decision is the height and the top diameter, thus a void is constructed in volume. Finally, the decisions for the inner construction and functions are made. This concerns the planning of the shelves, desks, cabinets, seats etc, depending on the desired performance that this void is dedicated to.

The next decision involves the electrical and electronical equipment, where the vertical and horizontal wiring can easily be conducted accordingly through the aluminium extruded beams. Following this, lighting solutions can be planned as LED strips in the vertical beams where necessary. Finally, the outer surface cover is installed. The colour can be selected in a presented fabric chart or again be developed uniquely with the customer if needed.

oblivion-ofis-bolucu-panel-sistemleri-ko

Tecnical Details

ANATOLE

anatole-cabin-seat_03.2000x0.jpg

The Igloo like spaces built with eyes as windows and doors that you can peek into them, are meant to create a new spatialized culture that arise from the purposeful clustering and collective cohabitation of people in space, in a work habitat.

The idea of the curvilinear walls that defy the orthogonal logic of space dividing is further developed in a flexible wall system.

The novel and innovative structure of the system is comprised of a single translucent profile that is organized in a chain link and can be shaped in a limitless variety of forms, inviting architects and planners to be the author of each project and to shape the required space for each specific purpose, for each unique situation

MAGARON

megaron-ofis-bolucu-panel-sistemleri-kol

An abstract way of defining space in the open layout.

Megaron is designed by Studio Kairos as an abstract way of defining space in the open layout. The series is designed in the principles of "open work" where all architects can organise the layout and the height and the composition of the colours & textures of each single panel and their interrelation to their own way of planning.

The panels are constructed with a very light inner metal core structure, aluminium extruded base covers on the top and the bottom, and steel vertical tubes as the mainframe. This structure is then covered by smoke retardant Styrofoam panels in A1 norm, that are injected in several sizes and shapes. Each panel surface has an inner frame in a special bent steel profile. These foams are upholstered individually, and then the system is assembled without the need of a tool, thanks to clever connection parts that are injection moulded polyacetal (POM) specially designed for this system.

Each single tile can be planned in a different colour if wished so, and the tiles can be configured either in a vertically linear lining or in a brick tiling technique, again the decision being open for the architect.

Tecnical Details